Ετικέτες

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Παιχνίδια στην παραλία



Τα παιδιά τρελαίνονται για τη θάλασσα και τα παιχνίδια στην παραλία. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία αυτή και να παίξουμε μαζί τους δημιουργικά παιχνίδια που θα τους δώσουν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να πειραματιστούν, να μάθουν και πάνω απ' όλα να διασκεδάσουν!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: καραβάκια μικρά (μπορείτε να τα φτιάξετε και από χαρτί), μπαλάκια, κουβαδάκια, φτυαράκια, βότσαλα, ξυλάκια από τη θάλασσα.

 Μαζέψτε πέτρες, διαφορετικά χρώματα, ώστε να τις ομαδοποιήσουν ανάλογα με το χρώμα ή το μέγεθος.



 Γίνετε πειρατές και μαζί με τα παιδιά ψάξτε για ξυλάκια. Έπειτα προτρέψτε τα να τα βάλουν σε σειρά από το μικρότερο στο μεγαλύτερο. 
  
 Βάλτε τη φαντασία σας και δημιουργήστε πίστες survivor.  Φτιάξτε ένα διάδρομο από πέτρες όπου θα πρέπει να προχωρήσουν, μόλις φτάσουν στο τέρμα να γεμίσουν, όσο πιο γρήγορα μπορούν, το κουβαδάκι τους με άμμο και να επιστρέψουν πάλι πίσω.  



Ανοίξτε τρύπες στην άμμο και παίξτε golf. Δεν χρειάζεται να έχετε μπαστούνια αλλά οτιδήποτε άλλο υπάρχει διαθέσιμο γύρω σας (ρακέτες, ξύλα, χέρι…) 

 Ζωγραφίστε στην άμμο παλάτια, σπίτια κ.α. με βότσαλα που θα μαζέψετε από την παραλία.





      Μπείτε με τα μικρά σας στη θάλασσα και κάντε μαζί τους συγχρονισμένη κολύμβηση. Δεν χρειάζεται να είστε ολυμπιονίκης, απλά φτιάξτε μία δική σας χορογραφία την οποία να μπορούν να ακολουθήσουν.
     
      Στα παιδιά αρέσουν πολύ οι αγωνιστικές δοκιμασίες. Δώστε τους λοιπόν από ένα ποτιστήρι ή ποτηράκι ή οτιδήποτε μικρό βρείτε δώστε την εκκίνηση και νικητής θα είναι αυτός που θα γεμίσει πιο γρήγορα το κουβαδάκι του με νερό από τη θάλασσα.
     
      Παραπέμψτε τα να φτιάξουν κάστρα στην άμμο, με τα κουβαδάκια τους, στα οποία θα προσθέσουν βότσαλα για δρομάκια, ξυλάκια για περίφραξη και μία αυτοσχέδια πισίνα θάβοντας στην άμμο ένα μικρό ποτιστήρι ή καλούπι.
   




Σκάψτε με τα μικρά σας μικρά ποταμάκια μπροστά στην θάλασσα όπου το νερό θα μπαίνει μέσα και βάλτε δύο μικρά καραβάκια να ταξιδέψουν. Εμείς ενώσαμε τα δύο ποταμάκια και φτιάξαμε κι ένα λιμάνι όπου τα καραβάκια μας μετά το ταξίδι τους πήγαιναν να αράξουν.




  Ποιος θα βάλει καλάθι; Τα παιδιά προσπαθούν από απόσταση να βάλουν τα μπαλάκια στο κουβαδάκι τους. Νικητής όποιος τελειώσει πρώτος. 

 Πύργος από πέτρες. Τα παιδιά βρίσκουν πέτρες και προσπαθούν να φτιάξουν έναν πύργο βάζοντας πέτρες εναλλάξ, μια ο ένας και μία ο άλλος. Χάνει όποιος ρίξει τον πύργο. (Το παιχνίδι παίζεται και με περισσότερα παιδιά)

Φτιάξτε κύκλους στην άμμο με αριθμούς. Τα παιδιά θα τοποθετήσουν τόσες πέτρες ή κοχύλια σε κάθε κύκλο, όσα δείχνει ο αριθμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παιδικός σταθμός ή σπίτι;

Αρκετοί γονείς προβληματίζονται αν ήρθε  ώρα να στείλουν το παιδί τους παιδικό σταθμό. Αδιαμφισβήτητα ο παιδικός σταθμός βοηθά τα πα...