Ετικέτες

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Πρωτότυπα παιχνίδια για παιδικά πάρτυ

Τι πιο όμορφο από το να είσαι ενήλικας και να κουβαλάς μαζί σου όμορφες παιδικές αναμνήσεις.
Σαν γονείς μπορούμε να οργανώσουμε παιχνίδια για τα παιδικά πάρτυ των παιδιών μας που θα τα διασκεδάσουν, θα τους μείνουν αξέχαστα και θα τα αναπολούν όταν μεγαλώσουν!
Είναι σίγουρο ότι χρειάζονται κάποια προετοιμασία από εσάς αλλά η ευχαρίστηση που θα πάρετε στο τέλος, όταν θα δείτε τα παιδιά σας ευτυχισμένα, θα σας ικανοποιήσει.

1. Φτιάξτε μία πινιάτα σαν αυτή της φωτογραφίας. Πίσω από τη μία από τις κλειστές τρύπες θα έχετε κολλήσει δύο, τρία πλαστικά ποτηράκια με ό,τι θέλετε να έχουν (καραμέλες, ένα μικρό δωράκι). Μην βάλετε μόνο ένα γιατί αν το βρούνε από την αρχή το παιχνίδι θα τελειώσει γρήγορα και ίσως κάποια παιδιά να μην έχουν προλάβει να παίξουν. Τα παιδιά μπαίνουν σε μία σειρά και ένα ένα προσπαθεί να μαντέψει που βρίσκεται το δωράκι τοποθετώντας το χέρι του σε ένα χρωματιστό κύκλο. 
Οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε πως κατασκευάζουμε μία τέτοια πινιάτα.


2. Ζωγραφίστε και κόψτε τον ήρωα του παιδικού σας πάρτυ, αλλά μην του βάζετε μύτη. Κόψτε τόσες μύτες όσα είναι τα παιδιά. Μην ξεχάσετε να γράψετε σε κάθε μύτη το όνομα ενός παιδιού ώστε να γνωρίζετε στο τέλος ποιος είναι ο νικητής. Κλείστε τους τα μάτια με ένα μαντίλι ή μία μάσκα και αφήστε τα να προσπαθήσουν να τοποθετήσουν στο σωστό σημείο τη μύτη. 3. Βάψτε γυάλινα μπουκάλια, φτιάξτε στεφάνια από σύρμα, τα οποία θα τυλίξετε με χρωματιστές κορδέλες και νικητής θα είναι όποιος καταφέρει να τοποθετήσει τα περισσότερα στεφάνια στα μπουκάλια. Την απόσταση που θα σταθούν τα παιδιά θα την αποφασίσετε λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία τους.


 4. Ποιος θα καταφέρει να μεταφέρει πρώτος τις καραμέλες από το ένα πιατάκι στο άλλο χρησιμοποιώντας μόνο ένα καλαμάκι; Χρονομετρήστε τα και νικητής o πιο γρήγορος.


 5.Τα παιδιά έχουν ένα λεπτό στη διάθεσή τους για να τοποθετήσουν όσα περισσότερα marshmallows    μπορέσουν στο κουτάκι τους χρησιμοποιώντας δύο μολύβια και το ένα τους μόνο χέρι.


 6. Από ένα παιδικό πάρτυ δεν θα έπρεπε να λείπουν και τα παιχνίδια συνεργασίας. Κάνοντας μία μικρή κλήρωση βγάζουμε τα ζευγάρια των παιδιών που θα παίξουν μαζί. Τοποθετούμε στην πλάτη τους την μπάλα που θα πρέπει να μετακινήσουν, χωρίς να τους πέσει, διανύοντας μία απόσταση που θα έχουμε ορίσει. Αν η μπάλα τους πέσει ξαναρχίζουν από την αρχή. κρατάμε χρόνο ενός λεπτού για κάθε ζευγάρι.


 7.Με χάρτινα πιάτα και ξυλάκια φτιάχνουμε ρακέτες. Τα παιδιά πάλι σε ζευγάρια προσπαθούν να ανταλλάξουν όσες περισσότερες πάσες μπορούν. Νικητής είναι το ζευγάρι που θα έχει πετύχει τις περισσότερες χωρίς να του πέσει το μπαλόνι.

8. Τα παιδιά κάθονται σε κύκλο. Εμείς αρχίζουμε να τους διηγούμαστε μία ιστορία με μία νεράιδα (ή έναν πειρατή) και ζητάμε από τα παιδιά να κάνουν ότι λέει η νεράιδα. Για παράδειγμα κάπου κάπου λέμε τη φράση: ¨ Η νεράιδα είπε να κάνετε μία στροφή¨ συνεχίζουμε την ιστορία αλλά μερικές φορές για να τους μπερδέψουμε λέμε να κάνουν κάτι χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μπροστά τη φράση ¨Η νεράιδα είπε...¨. Για παράδειγμα: ¨Κάντε κουτσό¨. Όποιο παιδί μπερδευτεί βγαίνει από το παιχνίδι μέχρι να μείνει ο νικητής.

9. Φτιάχνουμε καπελάκια ή αγοράζουμε έτοιμα και κολλάμε πάνω τους από έναν ήρωα ή ένα ζώο. Θα πρέπει ο ίδιος ήρωας να είναι κολλημένος σε δύο καπελάκια. Αν για παράδειγμα έχουμε 10 παιδιά επιλέγουμε 5 ήρωες. Κάθε παιδί φοράει ένα καπέλο χωρίς να δει ποιον ήρωα δείχνει και χορεύοντας προσπαθεί να βρει το ζευγάρι του.

10. Μετά από όλα αυτά τα παιχνίδια σίγουρα τα παιδιά θα είναι σε ένταση, για να τα ηρεμήσουμε λίγο πριν φύγουν, τα βάζουμε να ξαπλώσουν και να κάνουν ότι κοιμούνται σαν λιοντάρια. Εμείς θα περνάμε από δίπλα τους και θα προσπαθούμε να τους κάνουμε να γελάσουν αλλά όποιος γελάσει θα βγαίνει από το παιχνίδι. Νικητής θα είναι το τελευταίο κοιμισμένο λιοντάρι.


Προσαρμόστε τα παιχνίδια στην ηλικία των παιδιών και μία πολύ καλή ιδέα είναι να ζητάτε από τα παιδιά να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητες σε ένα λεπτό ώστε στο τέλος να ανακηρυχτεί ο νικητής
του ενός λεπτού στον οποίο μπορείτε να χαρίσετε μία τυπωμένη μπλούζα ¨Πρωταθλητής του λεπτού¨.

Καλή διασκέδαση!

πηγή: passionforparties.com, pinkandgreenmama.blogspot.com, happinessishomemade.com, indulgy.com
          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παιδικός σταθμός ή σπίτι;

Αρκετοί γονείς προβληματίζονται αν ήρθε  ώρα να στείλουν το παιδί τους παιδικό σταθμό. Αδιαμφισβήτητα ο παιδικός σταθμός βοηθά τα πα...