Ετικέτες

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Παιχνίδια για το αυτοκίνητο



Πόσες φορές έχετε ακούσει τη φράση: ¨Μαμά πότε φτάνουμε;¨
Στα περισσότερα παιδιά δεν αρέσουν οι μακρινές διαδρομές και γκρινιάζουν συνεχώς όταν βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο.
Παρακάτω προτείνουμε μερικά παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα μικρά σας ώστε εκείνα να απασχολούνται μέσα στο αυτοκίνητο, κι εσείς να απολαύσετε τη διαδρομή και να αισθάνεστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας εργάζονται δημιουργικά.
1.    Ταιριάζω τους αριθμούς/χρώματα. Εκτυπώνουμε τον κύκλο, στο υλικό που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης, χρωματίζετε ξύλινα μανταλάκια στα χρώματα του κύκλου και το παιχνίδι ξεκινά. (ηλικία 1,5-4 ετών)


2.    Βρίσκω τα όμοια. Το γνωστό παιχνίδι μνήμης φτιαγμένο από χρωματιστή τσόχα. Αποθηκεύστε το μέσα σε ένα κουτάκι. (1,5-8 ετών)
3.      Πλαίσια του 10. Εκτυπώνουμε τα πλαίσια με τα δέκα κουτάκια και δίνουμε στα μικρά μας σφραγίδες ώστε να βάλουν στα κουτάκια τόσες σφραγίδες όσες λέει ο αριθμός. (ηλικία 3-7 ετών)
4.      Εκτυπώνουμε την πίστα race track που θα βρούμε εδώ :     
https://gr.pinterest.com/pin/492933121695988828/  την κολλάμε σε ένα καπάκι  
από κουτί ή μικρό βαλιτσάκι και τα αφήνουμε να παίξουν με τα αυτοκινητάκια τους. Εμείς προσθέσαμε και φανάρια με τους μαρκαδόρους μας. (ηλικία 1,5-7 ετών)
5.  Bingo. Το γνωστό παιχνίδι τύχης μας βοηθάει να μάθουμε τους αριθμούς. Παίζεται με δύο τουλάχιστον παίκτες.
Εκτυπώνουμε την καρδιά και τις κάρτες με τους αριθμούς που θα χρειαστούμε. Τοποθετούμε τους αριθμούς σε ένα πουγκάκι και παίρνει κάθε παίκτης από μία κάρτα καρδιά. Τραβάει πρώτα ο μικρότερος παίκτης έναν αριθμό και σβήνει στην κάρτα του τον αριθμό που βρήκε. Νικητής όποιος σβήσει πρώτος όλους τους αριθμούς. (ηλικία 3-8 ετών)
6.      Φτιάξτε πύργους. Τα παιδιά επιλέγουν μία από τις κάρτες με τουβλάκια και προσπαθούν να φτιάξουν τον ίδιο ακριβώς πύργο. (ηλικία 1,5 – 6 ετών)
7.     Ο γεωπίνακας είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να απασχολήσει τα παιδιά δημιουργικά καθώς φτιάχνουν σχήματα ή ακόμη και αντικείμενα (καράβι, σπίτι κ.α.). Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε έναν με ένα ξύλο και πινέζες αλλά επειδή είναι πολύ οικονομικός  αγοράσαμε έναν έτοιμο. (ηλικία 1,5 – 7 ετών)
8.  Το γνωστό παιχνίδι μάντεψε ποιος, σε διάσταση ταξιδιού, μπορείτε να το προμηθευτείτε από κατάστημα παιχνιδιών, είναι πολύ οικονομικό και αρέσει πολύ στα παιδιά.(ηλικία 3-8 ετών)
9.   Κάρτες αριθμούς. Δίνουμε στα παιδιά τις κάρτες με τους αριθμούς και μανταλάκια. Στόχος του παιχνιδιού είναι να μετρήσουν τα αντικείμενα και να βάλουν το μανταλάκι στο σωστό αριθμό.


 Το υλικό για να το εκτυπώσετε θα το βρείτε εδώ:
https://drive.google.com/file/d/0B8Ub7xK0I8swaktKUFloUVUyWmM/view?usp=sharing




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παιδικός σταθμός ή σπίτι;

Αρκετοί γονείς προβληματίζονται αν ήρθε  ώρα να στείλουν το παιδί τους παιδικό σταθμό. Αδιαμφισβήτητα ο παιδικός σταθμός βοηθά τα πα...